Tato velmi výjimečná Gesha od švédské pražírny Standout Coffee se jistě již po prvním ochutnání stane vaší novou kávovou posedlostí! Kávička vás ohromí jasnou chutí broskví a manga spolu s jemnými tóny lístků růží. Vše dohromady to ve vašich ústech vytvoří šťavnatý zážitek s dlouhým a elegantním závěrem, na který dlouho nezapomenete.
Tato Gesha se pěstuje na farmě La Esperanza, která se nachází v kolumbijském regionu Quindio v nadmořské výšce 1750-1800 metrů nad mořem. Tamější kávovníky jsou obklopeny duby, ovocnými a citrusovými stromy, které poskytují přirozený stín. Farmu vlastní Jairo Lopez, pěstitel už třetí generace, který se pěstování kávy věnuje již od svých mladých let. Se svými třemi bratry se, potom co nasbírali dostatek vědomostí a zkušeností, začali zaměřovat na speciální odrůdy jako je právě Gesha, Java, Mocca nebo Bourbon. Neustále zkouší různé metody a postupy, aby vylepšili výslednou chuť jejich kávy a v posledních letech vyrábí naprosto úchvatné medové kávy Gesha. Touto medově zpracovanou Geshou vytvořil něco opravdu výjimečného, co by si neměl nechat žádný kávomil ujít.
Proces "anaerobního honey zpracování" spočívá v použití specifické techniky fermentace, při níž se kávové třešně, poté co jsou ručně sklizeny, částečně suší i se zbytkem dužiny. Tímto způsobem sušení se docílí sladkého a ovocného chuťového profilu. Takto vysušená káva je poté uložena v prostředí bez přístupu kyslíku, kde prochází pomalým procesem fermentace, který zvýrazňuje její jedinečnou chuť a vůni. Takto zpracovaná káva je poté už připravena k exportu na další zpracování.
- producent: Jairo Lopez
- nadmořská výška: 1750-1800 m n. m.
- typ půdy: vulkanická půda
- v balení naleznete 2 boxy, každý s 50g kávy pro zachování co největší čerstvosti