Lesní ovoce a tmavá čokoláda, to je recept na úspěch, ale co když se do toho přidá ještě karamel? Tak to pak máte novou kolumbijskou kávu od Koppi na stole... a nebo spíš v šálku.
Farma El Porvenir se nachází v srdci regionu Palestina na jihu kolumbijské provincie Huila. Farmu provozuje Sandra Milena Mora s manželem Hectorem a koupili ji v roce 2006. Vlastní 12 hektarů, ale kávu produkují pouze na pěti z nich a zbytek nechávají jako přírodní rezervaci. Na těchto 5 hektarech mají přibližně 20 000 stromů Caturra, 4 000 stromů Tabi a 300 mladých stromů Pink Bourbonu. Z 18 000 stromů Caturra našli 2, které jsou odolné vůči listové rzi. V průběhu posledních 3 let z těchto 2 stromů odebrali semena, ze kterých vyšlechtili asi 3000 nových odolných stromů Caturra. Pro tuto novou odrůdu ještě nevymysleli název takže ji prozatímně nazývají Caturra Mejorado. Sandra věří v ekologické postupy a je přesvědčena, že káva, okolní přírodní lesy i divoká příroda z toho mají obrovský prospěch, proto je káva pěstována ekologicky bez použití chemických hnojiv a pesticidů. Vyrábějí si i vlastní organické hnojivo, které jednou ročně aplikují. Jejich káva chutná neuvěřitelně a je to zřejmý výsledek pozornosti, kterou věnovali detailům.
První malý sběr je v srpnu, ale hlavní sklizeň probíhá od září do přelomu listopadu a prosince. Po zpracování třešní se káva 36-48 hodin fermentuje a poté se pečlivě promyje. Káva Tabi vyžaduje delší dobu fermentace, kolem 48 hodin, zatímco káva Caturra potřebuje pouze 36 hodin. Káva se předsuší po dobu 5 dnů na afrických postelích, načež se přesune do nově postaveného stínového domu, kde se dosušuje zhruba dalších 20 dnů.
- Nadmořská výška: 1750 - 1850 m n. m.
- Farma: Finca el Porvenir
- Producent: Sandra Milena Mora a Hector Coy