Výběrová káva Kolumbie EL VERGEL z britské pražírny Dark Woods Coffee je charakteristická tóny lesního ovoce, čokolády a sladkého těla.
Naše první káva od Shady Baytera a jeho bratra Eliase je jejich káva „Guavabanana“ a a prochází hlubokou anaerobní fermentací, aby poskytla hustou, ovocně-čokoládovou chuť.
Finca El Vergel se sídlem v Algeciras, Huila, nyní provozuje právě Robinson Rozo. Tato rodinná farma vyrábí kávu již více než 30 let. Rozkládá se na celkové ploše 68 hektarů, z nichž 15 hektarů je věnováno pouze kávovníkům. Robinson se učil zpracování kávy jíž ve velmi mladém věku. Většinu svých schopností zdědil po svém otci Libardovi Rosovi. Oba také navštěvovali jednu z místních technických škol El Sena. Jejich vášeň pro kávu je neuvěřitelná. Před pěstováním vlastních stromů se Robinson nejprve učil cuppovat a tvrdě pracoval se svým otcem na sklizni odrůdy Caturra.
Odrůda caturra vznikla mutací kávové odrůdy bourbon. Caturra je trpasličí strom s průměrným výnosem, průměrnou kvalitou a průměrnou velikostí bobů. Je náchylná k listové rzi a škůdcům.
- Nadmořská výška: 1350 m.n.m.
- Odrůda: caturra