Výběrová směs Kolumbie EL SILENCIO z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees je charakteristická vodního melounu, třešní, manga, granátového jablka a čokolády.
Tento lot pochází z farmy El Silencio, která se nachází v nadmořské výšce 1700-1850 m n. m. Na ploše 6 hektarů se pěstuje pouze odrůda Castillo. Producent Robinson Rivera pěstuje kávu již 18 let. Již pět let je členem Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz (ACC) - neziskové organizace, která vznikla v roce 2016 v Piendamó v provincii Cauca. Jejím cílem bylo vždy zlepšování kvality kávy, od jejího pěstování až po komercializaci, a jejich zlepšováním chce sdružení dosáhnout sociálního dopadu v regionu, jako je snižování chudoby a řešení sociálních konfliktů.
Vzhledem k tomu, že výrobci stále více zohledňují vliv fermentace na kvalitu a profil své kávy, zavádějí do svého repertoáru různé zajímavé techniky, aby zpestřili svou nabídku. Jednou ze stále oblíbenějších metod je fermentace kávy v kontrolovaném anaerobním prostředí, což znamená, že káva je po část fermentačního procesu uchovávána v nádobě bez přítomnosti kyslíku. Tato naturálně zpracovaná šarže prochází 48hodinovou fermentací v nádrži a poté se suší v sile při teplotě 28 stupňů. Sušení se přeruší po 16 hodinách a teplota se zvýší na 37 stupňů, dokud vlhkost zrn nedosáhne 20 %. Poté se káva ponechá 24 hodin v uzavřených sudech a následně se suší v parabolické sušičce na 10 %.
- Nadmořská výška: 1700 - 1850 m n. m.