Kolumbie EL MIRADOR

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Nariňo
Odrůda
Caturra
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Zralé tropické ovoce
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Medově sladká výběrovka Kolumbie EL MIRADOR z dánské pražírny La Cabra je ideální kávou na celodenní popíjení. Její krémové tělo doplňující tóny tropického ovoce vykouzlí úsměv na tváři i v ten nejzamračenější den. 

Albu Dielu Lopezovou inspiroval k práci s kávou její otec, sedminásobný finalista soutěže Cup of Excellence. Vyrůstala na jeho farmě poblíž Buesaca v Nariñu a sledovala, jak se stará o stromy a věnuje se produkci kvalitních šarží. Otec Alby chtěl, aby kávu opustila a hledala zámožnější život ve městě, ale nakonec souhlasil, aby se vydala za svou vášní v jeho stopách. Pozemek, který se stal El Mirador, zdědila po Donu Lopezovi a okamžitě se začala věnovat produkci speciální kávy. Mezitím se Alba seznámila se svým manželem Artemiem Libardem, který rovněž zdědil pozemek poblíž Buesaca. Společně s Albiným otcem se snažili o stále vyšší kvalitu produkce na všech třech farmách a dodávali třešně z každé z nich do centrální zpracovatelské stanice, která se nachází na farmě Dona Lopeze.

Při medovém procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Obal zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího slizu určuje typ medového procesu - bílý, žlutý, červený nebo černý ve vzestupném pořadí podle koncentrace slizu. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s medem zpracovanými kávami se často upřednostňují vyvýšené sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování bobů, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto volbách a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování červeného medu je snadno zapotřebí dvou týdnů od depulpingu až do ukončení sušení.

  • Nadmořská výška: 2100 m n.m.
  • Producent: Alba Diela Lopez

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5364 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice