Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ - special fermentation

od HAYB Speciality Coffee

4.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
HAYB Speciality Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
El Tambo
Odrůda
Castillo
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Ananas, Papája, Švestky
Cuppingové skóre
90/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie DIEGO BERMUDEZ z polské pražírny Hayb je charakteristická tóny zralých švestek, papáji a ananasu.

Diego Samuelovi je 34 let a z toho posledních 13 let svého života věnoval pěstování kávy a získávání zkušeností a znalostí o zpracování a výrobě výběrové kávy.  O své farmy se stará společně se svou manželkou, dvěma dcerami a dvěma bratry. Společně se snaží porozumět procesům pěstování a zpracování a dosáhnout tak další úrovně zpracování kávy. Na farmě postavili vlastní laboratoř, aby mohli experimentovat a začít vyvíjet vlastní fermentační protokoly a postupy. Jejich cílem je dát nový chuťový rozměr poměrně obyčejným odrůdám a to s využitím speciálních postupů při zpracování zeleného zrna. Káva pochází z farmy El Paraiso, která se nachází v regionu El Tambo, Cauca. Celková plocha farmy je 27 ha půdy a je osázena odrůdami Castillo, Colombia, Caturrou a Gesha. Farma se zaměřuje na nové technologie pro zvládnutí speciálních procesů při zpracování kávových třešní. Namísto standardních anaerobních fermentačních nádrží používá Diego k fermentaci produktu přesné bioreaktory, které měří vše od času, teploty, ph až po obsah cukru.

Proces je rozdělen do 5 fází:

  1. Anaerobní fermentace celých kávových třešní po dobu 48 hodin při 18°C.
  2. Odstraněné vrstvy dužiny
  3. Anaerobní fermentace zrn se zbytky dužiny po dobu 96 hodin při 18°C.
  4. Tepelný šok“, tj. Praní vodou nejprve při 40°C, poté 12°C
  5. Kontrolované sušení v kondenzační sušičce „eco-enigma“ po dobu 34 hodin při 35°C a 25% relativní vlhkosti vzduchu, dokud není vlhkost zrna 10-11%
  • Farma: El Paraiso
  • Producent: Diego Bermudez
  • Nadmořská výška: 2100 - 2350 m. n. m.
  • Zpracování: Tepelný šok, anaerobní
  • Odrůda: Castillo

Další kávy od HAYB Speciality Coffee

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Caspy ověřený zákazník 25. Srpen, 2021
Doporučuje produkt
200g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice