Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ - gesha

od HAYB Speciality Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
HAYB Speciality Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
El Tambo
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Aloe, Černý bez, Jasmín
Cuppingové skóre
90/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ - gesha z polské pražírny HAYB Specialty Coffee je charakteristická tóny aloe, černého bezu a jasmínu.

Diego Samuel má 34 let a z toho posledních 13 let svého života věnoval pěstování kávy a získání zkušeností a  znalostí o zpracování a výrobě výběrové kávy. O své farmy se stará společně se svou manželkou, dvěma dcerami a dvěma bratry. Společně se snaží porozumět procesům pěstování a zpracování a dosáhnout tak další úrovně zpracování kávy. Na farmě postavili vlastní laboratoř, aby mohli experimentovat a začít vyvíjet vlastní fermentační protokoly a postupy.  Jejich cílem je dát nový chuťový rozměr poměrně obyčejným odrůdám a to s využitím speciálních postupů při zpracování zeleného zrna. Díky velkým zkušenostem a odhodlání se jim to daří a my máme možnost jeden tento experimentální lot v limitovaném množství ochutnat. Káva pochází z farmy Vila Esperanza - Paraiso v regionu  El Tambo, Cauca a leží v nadmořské výšce 1700 m n. m.. Celková plochu farmy je 27 ha půdy a je osázena odrůdami Castillo, Colombia, Caturrou a Gesha. Farma se zaměřuje na nové technologie pro zvládnutí speciálních procesů při zpracování kávových třešní.

Y-05 - Process

  1. První fáze - anaerobická fermentace třešní po 48 hodin v tancích a teplotě 18 °C
  2. Loupání.
  3. Druhá fáze - anaerobická fermentace v dužině po 96 hodin a teplotě 18 °C
  4. Termický šok. Nejdříve promytí vodou o teplotě 40 °C a poté vodou o teplotě 12 °C
  5. Kontrolované sušení po 34 hodin, teplotě 35 °C a relativní vlhkosti 25 % dokud zrno nedosáhne vlhkosti 10 - 11 %. Sušení probíhá v sušičkách Eco-enigma procesem kondenzace.  
  • Nadmořská výška: 1700 – 2000 m n. m.
  • Zpracování: Promytá prodloužená fermentace

Další kávy od HAYB Speciality Coffee

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice