Kokosová pecka je zpět! Jedná se o novou sklizeň a vylepšenou verzi známého již známého Coco Bongo! Tato sklizeň pochází z kolumbijské farmy Finca Milan a chutná stejně lahodně jako ty předchozí. Tentokrát byla tato káva zpracovaná metodou coconut cultivar, která jí dodává výraznější kokosovou a tropickou chuť. Šálek je plný čerstvého kokosu, vanilkového milkshaku a ananasové šťávy.
Finca Milán, která se nachází v obci Pereira v provincii Risaralda nedaleko národního parku Los Nevados, jejíž vlastník je Julio Cesar Madrid, který farmu vede od roku 1982. Finca Milán, která je součástí aliance Café UBA, se rozkládá na 60 hektarech na hlinitojílovitých půdách v nadmořské výšce 1 400 až 1 800 m n. m. Farma těží z ideálního klimatu, které podporuje pěstování plodin, jako jsou banány, kukuřice a fazole, a také různých odrůd kávy, jako jsou Colombia, Castillo a Pink Bourbon. Moderní zpracovatelská stanice umožňuje používat inovativní metody, včetně naturální, honey a dvojité fermentace. Pod vlivem výzkumu své dcery bioložky o mikrobiálních startovacích kulturách při fermentaci kávy vylepšil Julio metody zpracování na farmě, což vedlo k jedinečnému chuťovému profilu.
Tato stanice používá inovativní metodu fermentace známou jako kultivace, která funguje podobně jako proces výroby jogurtu, aby zintenzivnila chuť a vůni svých kávových zrn. Tato metoda zahrnuje zavedení startovacích kultur obsahujících prospěšné mikroorganismy, které iniciují přeměnu kávy. Kultury se smíchají s místními plody a aromatickými rostlinami a poté se spojí s kávou za účelem fermentace. U této kávy byla čerstvě utržená kávová zrna smíchána se startovací kulturou a kokosem. Tato směs byla umístěna do vzduchotěsných nádob na 144 hodin, aby mohla proběhnout anaerobní fermentace. Místní mikroorganismy a bakterie hrály v průběhu fermentace klíčovou roli. Společnost Finca Milan během procesu pečlivě sledovala důležité faktory, jako je pH, teplota a obsah cukru. Po ukončení fermentace byla zrna omyta a usušena - 25 dní na slunci a dalších pět dní pomocí mechanických metod sušení.
- Nadmořská výška: 1730 m n. m.