Neskutečně slaďounká káva z dánské pražírny Sticky Toffee Coffee vám jednoduše vykouzlí úsměv na tváři. Experimentálním zpracováním a kvalitou zrnek se podařilo vytvořit kombinaci chutí, kterou jinde nenajdete. K šálku této výběrovky si rovnou připravte něco dobrého k zakousnutí, protože se můžete těšit na šálek plný tónů banánu, jablečného pyré, hrušek medu a likéru.
El Mirador je 32hektarová farma, která se nachází nedaleko města Pitalito v Huile. Rodina Elkina Guzmana má za sebou více než 70 let působení v kávovém průmyslu, z nichž 12 let se věnovala výzkumu technik zpracování po sklizni. Na 30 hektarech farmy se pěstují exotické odrůdy kávy, jako jsou Catiope, Mokka, Tabi, Geisha a také Orange, Striped a Pink Bourbon. Na zbývajících hektarech půdy se pěstuje odrůda Caturra pro pokusné šarže a experimenty se zpracováním. Během sklizně probíhá proces pečlivého výběru zralých třešní, který umožňuje předat pouze ty nejsladší plody. Společnost Elkin standardizovala pracovní postup a postupy zpracování, aby zajistila konzistenci a kontrolu kvality v každém kroku. Jeho inovativní přístupy ke kvašení a dokonalá pozornost věnovaná detailům učinily z této farmy etalon v oboru, pokud jde o kvalitu šarží, které produkuje.
Na výrobě kávy se podílí řada kvasinek a kultur, přičemž dominantní z nich je určena prostředím během fermentace. Pro podporu mléčného kvašení se výrobci kávy snaží vytvořit ideální podmínky pro kultury laktobacilů, což je stejný typ, který se používá při výrobě mléka a vytváří kyselinu mléčnou. Aby dosáhli mléčného kvašení, výrobci kávy pečlivě vybírají dokonale zralé třešně s vysokým obsahem cukru a umisťují je do nádrže nebo uzavřeného sudu, čímž vytvářejí anaerobní podmínky. Během celého procesu kvašení výrobce pečlivě sleduje a upravuje teplotu, úroveň pH a obsah kyslíku, aby podpořil růst laktobacilů.