Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie CATIOPE

od Sticky Toffee Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Sticky Toffee Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Pitalito
Odrůda
Catiope
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Banán, Hruška, Jablečné pyré, Likér, Med
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Neskutečně slaďounká káva z dánské pražírny Sticky Toffee Coffee vám jednoduše vykouzlí úsměv na tváři. Experimentálním zpracováním a kvalitou zrnek se podařilo vytvořit kombinaci chutí, kterou jinde nenajdete. K šálku této výběrovky si rovnou připravte něco dobrého k zakousnutí, protože se můžete těšit na šálek plný tónů banánu, jablečného pyré, hrušek medu a likéru

El Mirador je 32hektarová farma, která se nachází nedaleko města Pitalito v Huile. Rodina Elkina Guzmana má za sebou více než 70 let působení v kávovém průmyslu, z nichž 12 let se věnovala výzkumu technik zpracování po sklizni. Na 30 hektarech farmy se pěstují exotické odrůdy kávy, jako jsou Catiope, Mokka, Tabi, Geisha a také Orange, Striped a Pink Bourbon. Na zbývajících hektarech půdy se pěstuje odrůda Caturra pro pokusné šarže a experimenty se zpracováním. Během sklizně probíhá proces pečlivého výběru zralých třešní, který umožňuje předat pouze ty nejsladší plody. Společnost Elkin standardizovala pracovní postup a postupy zpracování, aby zajistila konzistenci a kontrolu kvality v každém kroku. Jeho inovativní přístupy ke kvašení a dokonalá pozornost věnovaná detailům učinily z této farmy etalon v oboru, pokud jde o kvalitu šarží, které produkuje.

Na výrobě kávy se podílí řada kvasinek a kultur, přičemž dominantní z nich je určena prostředím během fermentace. Pro podporu mléčného kvašení se výrobci kávy snaží vytvořit ideální podmínky pro kultury laktobacilů, což je stejný typ, který se používá při výrobě mléka a vytváří kyselinu mléčnou. Aby dosáhli mléčného kvašení, výrobci kávy pečlivě vybírají dokonale zralé třešně s vysokým obsahem cukru a umisťují je do nádrže nebo uzavřeného sudu, čímž vytvářejí anaerobní podmínky. Během celého procesu kvašení výrobce pečlivě sleduje a upravuje teplotu, úroveň pH a obsah kyslíku, aby podpořil růst laktobacilů.

 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice