Výběrová káva Kolumbie ARLEX MUÑOZ z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny červeného rybízu, malin a karamelu.
Nariño má velmi vysokou nadmořskou výšku a chladné podnebí, což vede k velmi pomalému zrání a hustým kávovým třešním. Typicky pro Nariño se farma nachází na velmi strmém úbočí hor, takže cesty, které umožňují přístup na farmu, jsou přinejlepším náročné, zejména když se během sklizně vezou kilogramy třešní. Jeho inovativním řešením je táhnout posbírané třešně do kopce, svázané v pytlích, do kterých se sklízí. Kromě usnadnění pracovního postupu to znamená, že některé třešně začaly v těchto zapečetěných pytlích fermentovat, některé až čtyři dny, jiné jen několik hodin. Právě tato různá míra fermentace a složitosti, inspirovala proces „fed-batch“, který nyní na svých farmách používají kolegové z LaREB, Ana Mustafá a Lizardo Herrera. Vynalézavé řešení pracovního toku, které vedlo k neuvěřitelné kvalitě. Letos je tato šarže intenzivní a sirupová, s tóny ostrého červeného ovoce.
- Producent: Arlex Muñoz
- Oblast: Nariño
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 2000 m n.m.
- Odrůda: Caturra
- Sklizeň: Listopad 2020