Výběrová káva Keňa RUARAI italské pražírny Gardelli Coffee je charakteristická tóny rybízu, citronů, medu, rajčat a černého čaje.
Tato šarže pochází z rodinných farem organizovaných kolem promývací stanice Ruarai v okrese Nyeri v Keni. Ruarai je jméno Kikuyu, které znamená „místo skal“, které odkazuje na řeku Ruarai, která teče poblíž mlýna a podle níž je stanice pojmenována. Ruthaka Farmers Cooperative Society spravuje stanici Ruarai, která zpracovává třešně od členů, kteří obecně pěstují kolem 250 kávovníků na pozemcích o rozloze několika akrů. Malé pozemky dávají těmto výrobcům možnost vybrat a doručit do stanice pouze nejzralejší třešně.
Při způsobu zpracování dvojitým kvašením zemědělci třešně ihned sklidí a umístí semena obalená slizy do fermentačních nádrží, přičemž kontakt s vodou udržují na minimu po dobu 12 až 24 hodin v závislosti na rychlosti kvašení. Fermentace pomáhá štěpit sliz, usnadňuje jeho odstraňování, ale také pomáhá rozvíjet latentní ovocné vlastnosti slizu, přičemž některé z těchto vlastností dodává kávovým semenům. V této první fázi fermentace pokračuje, dokud se většina slizu neoddělí od semene. Káva je poté vypláchnuta z nádrží do vodních kanálů, kde míchání pomáhá opláchnout a odstranit zbylou vrstvu slizu, čímž se zastaví proces fermentace.
- Producent: Ruthaka Cooperative
- Nadmořská výška: 1.524 - 1.692 m.n.m.