Výběrová káva Keňa RIANJAGI AA z polské pražírny HAYB Specialty Coffee je charakteristická tóny rebarbory, malinového sirupu a třešňového kompotu.
Tato káva je pěstovaná na samém úpatí hory Mt. Kenya, v nadmořské výšce 1650-1800 m n. m. Díky hojnému úhrnu srážek v této oblasti jsou zde téměř dokonalé podmínky pro pěstování kávy. Společenství farmářů z Rianjagi zaznamenalo v posledních letech velký nárůst členů, kdy z původních 565 pěstitelů v roce 1998 bychom jich tu dnes našli téměř 2000. Celá společnost FCS (Rianjago Farmers Co-operative Society) je velmi dobře organizovaná. Společně rozhodují o zásadních změnách ovlivňujících celou komunitu.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.