Výběrová káva Keňa NYERI AA ze španělské pražírny Ineffable Coffee Roasters je charakteristická tony pomeranče, květin a hnědého cukru.
Promývací stanice Kiamabara se nachází ve městě Kabare. Společně s promývacími stanicemi Kagumoini, Kieni, Gathugu a Gatina tvoří kooperativu Mugaga, která byla založena roku 1995 a čítá okolo 4800 členů. Pěstitelé vlastní v průměru 0,5 ha půdy, na které kromě kávy pěstují také makadamy, fazole, banány a kukuřici. Kávy sklízí výhradně ručně, a to dvakrát do roka. Hlavní sklizeň probíhá od října do prosince, vedlejší od dubna do června. Po sběru jsou zrna zbavena slupek a ponořena do vody. Hutná zrnka se oddělí od nezralých “mbuni“ tím, že klesnou ke dnu. První fermentace, která trvá 24 hodin, tak může začít. Poté jsou zrna omyta a opět ponořena na 12–24 hodin do vody k druhé fermentaci. Po ní dojde k odstranění lepkavé dužiny a zrna se naposledy ponoří do čisté vody. Zde jsou ponechána 24 hodin, během nichž dochází k vývinu aminokyselin a proteinů v buněčné struktuře, které dávají keňské kávě tak charakteristickou ovocnost a komplexitu. Po vyjmutí z vody se zrnka suší na afrických postelích.
- Producent: Mugaga, Nyeri Cooperative
- Oblast: Kirinyaga
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.
- Odrůda: SL28, SL34