Šťavnatá Keňa jako vyšitá! Tato zrnka naplní očekávání všech kávomilů hledajících tóny zralého letního ovoce. Voňavé tóny červeného rybízu, švestek a hroznového vína. Na konci šálku i s lehkou citrusovou aciditou.
Udržitelná Keňa
Ndunduri se nachází na úpatí hory Mount Kenya, které nabízí plodnou sopečnou půdu. Z té pak rostou zrna plná chuti a aromatu. Stanice má podporu společnosti Coffee Management Services (CMS). Co to obnáší? Zemědělci mají přístup ke školicím programům zaměřeným na zvýšení produkce kávy, seminářům správné zemědělské praxe apod. Kromě toho farmáři dostávají příručku udržitelného zemědělství, která je každoročně aktualizována a distribuována. Prostřednictvím předběžného financování získávají zemědělci zálohy na vzdělávací kurzy.
Po sklizni se zralé třešně přivezou do továrny a poté se zpracují, aby se odstranila slupka a dužina, což se označuje jako promytá metoda zpracování. Ve stanici se používá diskový rozvlákňovač se třemi sadami disků k odstranění slupky a plodů z vnitřní pergamenové vrstvy, která chrání zelené kávové zrno. Po rozvláknění se káva přes noc fermentuje, aby se rozložily cukry, a poté se očistí, namočí a rozloží na vyvýšené sušící stoly.
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.