Představujeme další lahodnou promytou kávu z Keni, která zaujme svými ovocnými a typicky acidními tóny. Tento kousek z pražírny The Naughty Dog se vyznačuje především acidními tóny červeného rybízu, sladkými tóny melasy společně s lehkou dochutí černého čaje. Užijte si každý doušek této lahodné kávy i vy!
Oblast Nyeri v Keni je místem, odkud tato káva pochazí. Nyeri leží strategicky mezi východním podnožím hory Aberdare a západními svahy Mt. Kenya. Díky své vysoké nadmořské výšce nabízí mírné podnebí a vynikající půdní podmínky. Když k tomu přidáte sezónní deště, dostanete ideální klima pro pěstování kávy nejvyšší kvality. Káva z této oblasti je známá svou silnou aciditou, výraznými ovocnými chutěmi a plným tělem. Růst kávovníků zde je pomalý, což vede k vývoji pevného a kvalitního zrna. Domovskou stanicí pro tuto kávu byla mycí stanice Muthuthuini, která se v tomto regionu nachází. Řídí ji Ruthaka Farmers' Cooperative Society a byla založena v roce 1987 s 3557 farmáři. Ti využívají úrodné červené vulkanické půdy kolem Mt. Keyna, díky tomu je káva z těchto regionů vysoce ceněna.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1300 - 1900 m n. m.