Výrazně ovocná, ostružinová, s tóny granátového jablka - taková je nová Keňa Mukurweini od QB coffee roasters. Nový jarní přírůstek přicestoval z regionu Nyeri, který se nachází na jihozápadním úbočí nejvyšší hory Keni. Zrnka s vyváženou aciditou a celkovou krémovostí v těle si užijete nejlépe na filtrované kávě.
Pěstování kávy v Nyeri sahá daleko do koloniální minulosti Keni. Přesto se ale mnoho místních farmářů stále spoléhá na jiné ekonomické a zemědělské zdroje, které jsou vhodnější pro jejich živobytí. Cílem farmářů z FCS je zlepšit kávovou produkci prostřednictvím školení zemědělců. Pravidelně pořádají semináře o správné zemědělské praxi a postupech udržitelného zemědělství. Členové mezi sebou sdílí své pěstitelské zkušenosti a vzájemně se posouvají. Tato jejich společná snaha se odráží v neustále se zlepšující kvalitě vyprodukované kávy.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
- Nadmořská výška: 1.500—2.200 m n. m.
- Farma: KCCE