Keňa jak má být! Přesně taková je ta z pražírny Concept Coffee Roasters. Tato výběrovka je sladká a velmi vyvážená. Nabízí chuť černého rybízu, lesního ovoce, švestek a šípku. Jednoduše ovocná bomba.
Továrnu Kiri provozuje zemědělské družstvo Ngiriambu. Nachází se v centrální provincii, v okrese Kirinyaga. Z 1 400 členů družstva je 1 200 aktivních a 200 neaktivních. Továrna se nachází v nadmořské výšce přibližně 1450 m n. m. v oblasti s červenou půdou. Zemědělci, kteří dodávají třešně do této továrny, obvykle pěstují odrůdy SL. Zemědělské podniky, na kterých pracují, jsou malé, obvykle menší než 1 ha.
Jedna z kulturně a geneticky nejvýznamnějších odrůd arabiky na světě, známá svou vynikající kvalitou v šálku a nejvyšší nadmořskou výškou. Bourbon je ceněn pro svou komplexní kyselost a úžasnou vyváženost. Často se vyznačuje sladkostí a příjemnou svěží kyselostí, ale v závislosti na místě pěstování může mít poměrně výraznou chuť.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- Nadmořská výška: 1450 m n. m.