Keňa KIENI - espresso

od The Coffee Collective

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Coffee Collective
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Černý rybíz, Ostružina, Angrešt
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Co čekat od této The Coffee Collective  keni? Jasné ovoce a bohatou sladkost. Sametové tělo podporuje intenzivní tóny ostružin, černého rybízu a angreštu. Po ochlazení se objeví ještě ovocnější svěžest, která pomáhá dotvářet komplexnost této jedinečné kávy.

S farmou Kieni pražírna spolupracuje již od roku 2010, protože se vždy těší na intenzivní ovocnou chuť jejich kávových třešní. Region Nyeri, kde se farma nachází je druhým největším vývozcem kávy z Keni. Podmínky, které se zde nabízí jsou pro pěstování totiž ideální, výživná vulkanická půda na svazích vyhaslé sopky Mount Kenya. Letošní rok je ale jiný, v Keni letos pokračují silné deště, které trochu ztěžují sklizeň, protože káva schne delší dobu. To se projeví i na sklizni v příští sezóně, protože kávovníky nejsou vystaveny takovému stresu, jaký by přineslo období sucha. Je pozoruhodné, s jakým nasazením Joseph pracuje, a je to dobře vidět, protože je jedním z příkladných farmářů v oblasti, kteří pomáhají ostatním farmářům zvyšovat kvalitu kávy.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. u této kávy proběhla krátká fermentace, která odloučila zbytek dužiny, a následně byly kávové zrna opět promyty a přesunuty na vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.

  • Nadmořská výška: 1818 m n.m.
  • Producent: Josphat Kariuki

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Gabriel ověřený zákazník 17. Srpen, 2023
Doporučuje produkt
250g
ovocné a šťavnaté espresso
nechybí ani sladkost
žádný klasický "chocolate+" profil :D
Recept
Metoda přípravy: Cafelat Robot @ 6-7 bar
Káva (g): 20 g in
Voda (g): 48 g out
Teplota vody: 100
Mlýnek (nastavení): DF64 + SSP Cast (7)
Proces:

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5353 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice