Výběrová káva Keňa KIANGAI AA z české pražírny Jedno Kafe je charakteristická tóny pomeranče, černého rybízu a skořice.
První letošní Kenya pochází z promývací stanici Kibirigwi Kiangai, která byla založená v roce 1953. Dnes provozuje 8 mycích stanic a zahrnuje 1141 zemědělců. Zároveň skupina farmářů založila Kibirigwi Farmers Coop Society, která v současné době provozuje celkem osm stanic.Voda, která se používá při zpracování pochází z řeky Kibirigwi a nachází se necelých 50 metrů od promývací stanice. Před zpracováním jsou třešně protříděné a zbavené dužiny. V pergamenu se nechají přes noc fermentovat, poté se promyjí a zase se zrnka roztřídí pak jsou přesunutá na sušicí stoly, kde se suší po dobu 8-14 dnů. Všechny fermentační nádrže i promývací kanály jsou pokryty dlaždicemi, aby byla zajištěna lepší a konzistentnější kvalita. Výsledkem je šťavnatá káva plná černého rybízu a višní v čokoládě.
- Farma: Kiangai
- Nadmořská výška: 1700 - 1800 m.n.m.