Výběrová káva Keňa KIANDERI ze švédské pražírny Koppi je charakteristická šťavnatými tóny, červeného bobulovitého ovoce a brusinek.
Zpracovatelská stanice Kianderi je provozována sdružením Inoi Farmers, které spolupracuje s několika menšími producenty z okolí sousedních vesnic. Oddaná práce celého týmu v Kianderi znamená rok za rokem konzistentní produkce velmi skvělých káv. Většina farmářů v Keni funguje v malém měřítku a právě stanice, kterou mají nedaleko jim pomáhá s kompletním zpracováním kávy.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 2000 - 2100 m n. m.