Výběrová káva Keňa KERICHO AA z švédské pražírny Gringo Nordic je charakteristická tóny kandovaného pomeranče a meruněk.
Tento mikrolot pochází z družstva Chepnorio Farmers Co-operative Society, které se nachází v okrese Kericho, odkud pochází i název kávy. Kávu zde pěstuje více než 500 farmářů, z toho 102 farmářů je členy skupiny mladých lidí a 94 žen. Veškerá káva se sbírá ručně, dodává se do továrny (jak se v Keni říká mycím stanicím), kde se třídí a poté se přes noc namáčí v nádržích. Poté se káva pere a suší na vyvýšených sušících lůžkách a nebo v období dešťů v krytých tunelech podobných skleníkům na vyvýšených lůžkách.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1650 - 1850 m n. m.