Výběrová káva Keňa GATHAITHI ze švédské pražírny Koppi s charakteristikou tmavých třešní a rybízu.
Káva z okresu Nyeri je někdy označována jako "the Heart of Black Gold Coffee" kvůli intenzivními a hutnému tělu s klasickým keňským chuťovým profilem - jasná acidita a komplexní chutě bobulí. Zrnka jsou pěstovaná na svazích Mount Kenya s nadmořskou výškou 1220-2300 m.n.m., která díky vulkanické půdě a požehnaným srážkam, mají skvělé podmínky pro kvalitní růst.
Jedná se o malé družstvo s asi 800 drobnými zemědělci. Tvoří jej převážně malé farmy, z nichž každá má přibližně 100 stromů. Jsou organizovány v družstevních společnostech, které fungují jako organizace pro továrny, kam drobní zemědělci dodávají své kávové třešně ke zpracování.
Třešně jsou ručně tříděny na nezralé a přezrálé farmáři předtím, než jdou do produkce. Diskový rozvlákňovač odstraňuje kůži a dužinu. Kávy jsou tříděny podle hustoty do 3 stupňů. Stupeň 1 a 2 jdou odděleně do fermentace, stupeň 3 je považován za nízký a zpracovává se odděleně. Káva se fermentuje 16-24 hodin v uzavřeném stínu. Po fermentaci se káva promyje a znovu třídí podle hustoty v mycích kanálech. Posledním krokem před sušením je nechat kávu namočenou v čisté vodě po dobu 16-20 hodin. Káva se nechává sušit na vyvýšených záhonech cca 16 dnů.
- Nadmořská výška: 1.800 m.n.m.
- Producent: 800 malých farmářů