Výběrová káva Keňa GAKUYU-INI AB z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny ostružin, růže a černého rybízu.
Co víc říct o kávě z Keni, než že je to závan léta? Mohli bychom toho napsat hodně, ale k čemu? První doušek připomíná zralé ovoce a druhý ještě zralejší - je šťavnatá a ovocná. Zrna z této oblasti Keni jsme měli v nabídce už mnohokrát. Gakuyu-Ini se nachází v okrese Kirinyaga v centrální části Keňské vysočiny a je členem družstva Thirikwa.
Mlýn se nachází na krásném, úrodném, lesnatém místě a je obklopen tisíci malých farem. V Keni je pěstování kávy jakýmsi "vedlejším zaměstnáním", často mají farmáři jednoduše další, drobné pozemky, na kterých kávu pěstují. Teprve ve zpracovatelských stanicích - mlýnech - probíhá výběr a zpracování třešní. V Keni je hlavním způsobem zpracování promyté. Díky tomu jsou kávy chuťově čisté, se zvýrazněnou kyselostí.
- Nadmořská výška: 1700 - 1800 m n. m.