Tato promytá Keňa je káva pro milovníky léta, venkovských cest, babiččiných dezertů a ovoce snědeného ze stromů a keřů. Upražila ji pro vás polská pražírna Hayb a vy se můžete těšit na šálek naplněný tóny jahod, slaďoučkých třešní a červeného pomeranče. Nechte se unést vlnou ovocných funky tónů a každým douškem si nechte pohladit chuťové pohárky touto africkou výběrovkou.
Zrnka této výběrovky vypěstovalo sdružení farmářů Baragwi, které působí na trhu s výběrovou kávou od roku 1953. K dnešnímu dni sdružení čítá přes 16 000 drobných farmářů, kteří jsou rozprostřeni v okolí 12 mycích stanic v této oblasti. Keňa je známá pro své specifické značení velikosti zrn. Tato káva nese označení AA tedy káva s reputací jedné z nejkvalitnějších káv. Zrnka jsou rovnoměrné velikosti a tvaru, což usnadňuje celý proces od sušení až k pražení.
Před samotným zpracováním jsou zrna pečlivě vytříděna, a následně prochází promytou metodou, kdy třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Poté je již čeká sušení na tradičních afrických postelích. Farmáři zde pěstují převážně odrůdy SL28 a SL 34, ale jak to již u káv z kooperativ bývá, najdou se zde i odrůdy Batian a Ruiru 11.
- nadmořská výška: 1600-1800 m n. m.