Pokud chcete vyzkoušet kávu s neobvyklým aroma, tak tuto kávičku z dánské pražírny Coffee Collective jednodušše nemůžete vynechat. V šálku této kávy z Jemenu se již při prvním doušku objeví aroma kakaa a skořice společně s aroma tmavých bobulí a sušeného ovoce. Tuta kombinace je v aftertastu doplňena chutí mléčné čokolády a dohromady vše tvoří perfektně vybalancovaný šálek kávy s plným tělem a střední aciditou.
V posledních letech byl Jemen těžce postižen válkou. Humanitární pomoc potřebuje přibližně 24 milionů občanů z celkového počtu 28 milionů. Právě produkce kávy a obchod s ní vytváří velmi potřebné příjmy, pracovní místa a cestu k nastolení míru. Organizace Warfair a The Yemen Journey odvedly při pomoci jemenským zemědělcům vyvážet kávu pozoruhodnou práci.
Ghalib Al-Hamasi je šestou generací v rodině, která se zabývá kávou. Pochází z pracovité rodiny a rozhodl se zasvětit svůj život kávě nejen proto, že ji miluje, ale také proto, že pevně věří, že je udržitelnější než jakékoli jiné odvětví - takové, které může změnit životy lidí v jeho regionu, Harazu, a v Jemenu obecně.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1 800 - 2 000 m n. m.