Představte si kávu, která je více než jenom nápojem. Představte si kávu, která pohladí vaše chuťové pohárky takovým způsobem, že na to budete ještě dlouho vzpomínat. Indonésie Kamala Bener Meriah #01 od pražírny Friedhats je právě takovou kávou. S názvem odvozeným od sanskrtského výrazu pro lotos, který je symbolem čistoty a krásy, přináší každý šálek nejenom čistou chuť, ale i voňavé aroma. Chuťově je tento ročník závanem exotiky, plným tónů tropického ovoce, hořkého kakaa a sušenek spekulatius. Vyvážená kombinace odrůd Bourbon, Ateng a Abyssinia 3 pěstovaných ve výšce 1300 až 1700 metrů nad mořem, vytváří komplexní profil plný "funky" nuancí, očekávaný u výběrových indonéských káv.
Farma, kde se káva Kamala Bener Meriah rodí, je ukrytá v náručí sumatranské džungle, kde kávové keře Ateng, Bourbon a Abyssinia 3 vzrostly ve stínu korun vysokých stromů. Právě tato jedinečná poloha a mikroklima zpomalují dozrávání kávových třešní a tím umožňují plně rozvinout jejich bohaté chuťové profily. Na farmě, kterou s láskou spravují lidé z Central Sumatera Coffee, se snoubí tradiční metody s moderním poznáním, což vede k produkci výjimečně kvalitní kávy, schopné oslovit i ty nejnáročnější milovníky tohoto temného nápoje.
Samotný proces zpracování připomíná tak trochu alchymii. Fermentace pomocí pečlivě vybraných kvasinek dodává kávě charakteristickou vůni a "funky" chuť, jež je tak oblíbená u většiny příznivců kávy. Tato technika nejen že posiluje přirozené aroma a přidává kávě na sladkosti, ale také zajišťuje, že každý šálek bude mít bohatý a vyvážený profil s dlouhotrvajícím dozvukem. Tímto precizním a pečlivým způsobem zpracování se farmáři z Central Sumatera Coffee zasazují o to, aby každá kávová zrna Kamala Bener Meriah v sobě uzavírala kousek sumatranského slunce a deště.