Výběrová káva Indonésie FRINSA MANIS #4 z české pražírny Rusty Nails Coffee Roasters je charakteristická tóny maracuji, vína, skittles a arónie.
Kolektiv Frinsa byl založen v roce 2010 kávovým producent Wildanem a jeho manželkou Atieq Mustofou. S velkým důrazem na kvalitu vybudovali kolektiv a nyní vlastní 6 pozemků na Západní Jávě, všechny v nadmořské výšce mezi 1300 a 1500 m nm. Vlastní také mokrý mlýn, suchý mlýn a dobře větraný sklad (což je v Indonésii důležité), což znamená, že mají úplnou kontrolu nad celým procesem. Tento lot pochází z pozemku Weninggalih o rozloze 60 hektarů a je tvořen odrůdami Sigarar Utang, Andung Sari, Ateng, Timor (Borbor, Timtim).
Lacto anaerobní zpracování kávy je horkou novinkou mezi alternativními metodami. Kávové třešně se nejdříve omyjí od nečistot a poté se k nim přidají mléčné bakterie – laktobacily. Vše probíhá v plastovém sudu. První den se sudy otáčejí a otevírají, aby se uvolnil plyn. Další tři dny zůstávají sudy uzavřené a uvnitř probíhá fermentace. Nakonec se třešně usuší stejně jako při zpracování suchou metodou. Alternativní metody jsou velmi žádané pro neobvyklé chuťové profily výsledných káv.
- Nadmořská výška: 1400 m.n.m