Výběrová káva Indonesie FRINSA Rujak Bebek z Nizozemské pražírny Friedhats vás překvapí a bezpochyby nadchne neobvyklými tóny uzených kakaových nibsů a japonských švestiček umeboshi.
Kolektiv Frinsa byl založen v roce 2010 kávovým producent Wildanem a jeho manželkou Atieq Mustofou. S velkým důrazem na kvalitu vybudovali kolektiv a nyní vlastní 6 pozemků na Západní Jávě, všechny v nadmořské výšce mezi 1300 a 1500 m nm. Vlastní také mokrý mlýn, suchý mlýn a dobře větraný sklad (což je v Indonésii důležité), což znamená, že mají úplnou kontrolu nad celým procesem. Tento lot pochází z pozemku Weninggalih o rozloze 60 hektarů a je tvořen odrůdami Sigarar Utang, Andung Sari, Ateng, Timor (Borbor, Timtim).
Frinsa je zpět v nové sezóně šílenství a letos vám to vyrazí dech! Toto je třetí rok experimentů na statku Frinsa, kde produkují kávy rodiny Wildan, Fikri a Atieg Mustofa spolu s klukama z Nordic Approach. Při této sklizni byla konverzace o tom, jak udělat tento lot ještě víc "funky", no a kluci z Nordic Approach to vzali fakt vážně. Vrátili se s touto kávou - 14denní anaerobní naturálka. Společně to cupovali a Fikri zmínil, že to chutná jako místní indonéské jídlo – Rujak Bebeg. Jamieho to tak nadchlo, že si musel psát cuppingové poznámky velkými písmeny a vykřičníky! Takže tady to je: Intenzivní a funky, s tóny uzených kakaových nibsů a umeboshi.
- Producent: Frinsa Estate - rodiny Wildan, Fikri a Atieg Mustofa
- Oblast: Weninggalih, West Java
- Zpracování: anaerobní natural
- Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n.m.
- Odrůda: mix (Sigarar Utang, Andung Sari, Ateng, Timor (Borbor, Timtim) Varietals)