Indonésie BAJAWA

od San Agustín

5.0(2 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
San Agustín
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Indonésie - Flores Bajawa
Odrůda
Catimor, Typica
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Med, Mléčná čokoláda, Žluté ovoce
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Výběrová káva Indonésie BAJAWA ze španělské pražírny San Agustín je charakteristická tóny mléčné čokolády, medu a žlutého ovoce.

Káva je proslulá v oblasti Bajawa (Ngada) a Manggarai a svou silnou chutí a tělem rozzáří indonéskou výběrovou kávu. V poslední době mají lidé z Bhajawa a Manggarai velkou touhu zlepšit kvalitu kávy Arabica použitím promytého zpracování a jeho dodáním na trh pomocí zeměpisného a etnického názvu CAFÉ FLORES AZULES. V tomto ohledu jsou skupiny farmářů podporovány místní vládou, Indonéským institutem pro výzkum kávy a kakaa (ICCRI) a soukromým sektorem. Flores Island je jedním z velkých ostrovů ve východní části ostrova Nusa Tenggara, v menším souostroví Sunda. Našli ho portugalští přepravci, když přistáli na malém poloostrově ve východní části a pojmenovali ho „Coba da Flores“. Pěstitelé kávy Arabica z etnické skupiny Bhajawa jsou nadšení ze spolupráce v různých skupinách za účelem zlepšení kvality. Farmářské skupiny snadno přijaly nové technologie vedené ICCRI.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ještě zůstaly zbytky dužiny (cukru). Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, zrna se nechají po několik, často i desítek hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a jde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. Tady se suší několik dnů až týdnu na slunci. V některých zemích okolní teploty, vlhkost vzduchu nebo nedostatek slunce nedovolují sušení dokončit venku, a tak jsou používané mechanické sušičky – secadora.

  • Producent: Několik drobných farmářů
  • Nadmořská výška: 1.300 - 1.600 m.n.m.

Hodnocení (2x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
2 z 2 uživatelů
Tamara ověřený zákazník 25. Říjen, 2021
Doporučuje produkt
250g
Kávové zrnko ověřený zákazník 15. Říjen, 2021
Doporučuje produkt
250g
Zajimava dochut

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice