Výběrová káva Indie LITTLE FLOWER - espresso z německé pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny kakaa, lískových oříšů a marcipánu.
AA Karnataka je nádherně kořeněná káva z oblasti Chikmagalur v jihozápadní Indii, oblasti, která byla kdysi součástí království Mysore. Káva se v této oblasti pěstuje v souladu s přírodou pod přirozeně daným stínem lesních stromů. Kromě kávovníků zde roste koření jako pepř, vanilka a různé druhy ořechů. Bourbonské stromy naší AA Karnataka rostou v nadmořské výšce 1500 m. Po sklizni se umyjí a zpracují. AA Karnataka má poměrně velké fazole, které později v šálku vyvinou silný a pikantní charakter. Stejně jako mnoho jiných zemí, kde se káva pěstuje, i Indie používá klasifikační systém založený na velikosti, od AAA (největší) po AA, A a také PB (Peaberry). Tradičně se říká, že čím větší zrnko, tím vyšší kvalita, ale s rozvojem speciální kávy si průmysl uvědomil, že to není pravda.
Káva je zpracována promytou metodou, kdy jsou kávové třešně po ručním sběru zralých plodů depulpovány - je odstraněna dužina. Následně se káva promývá vodou, aby byla odstraněna vrstva slizu, která na zrnkách ulpívá. Po promývacím procesu se káva rozprostře na vyvýšené postele, kde se na Slunci suší. Během procesu sušení je pravidelně převracena, aby tak došlo k rovnoměrnému prosušení každého zrnka a bylo dosaženo optimální míry vlhkosti.
- Producent: Drobní farmáři
- Farma: AA Karnataka
- Nadmořská výška: 1.200 m.n.m.
- Sklizeň: 2020