Objevte kouzlo Guatemaly SANTA ISABEL od slovenské pražírny Mlsnacava. Její bohatý chuťový profil se otevírá nádechem malinového čaje, který se mísí s tóny mléčné čokolády a finišuje dotekem pomerančového květu. Díky promyté metodě zpracování zrn, která podtrhuje jejich čistotu a výraznou chuť, je tato káva skvělou volbou pro espresso.
Luis "Wicho" Valdés III. je třetí generací pěstitelů na farmě Finca Santa Isabel. Na této zalesněné farmě, která se nachází v nadmořské výšce 1400-1500 metrů, se pěstuje kromě dalších experimentálních a dovážených odrůd Caturra, Catuaí, Bourbon, Sachimor, Obata a Tupí. Celá úroda kávy je pěstována ve stínu, na farmě se pohybuje více než 1 500 krátkosrstých ovcí, které spásají plevel jako přírodní alternativu pesticidů, a farma praktikuje biodynamické zemědělství. Dále se v nejvyšší nadmořské výšce pozemku nachází přírodní lesní rezervace, která je domovem rozmanitých druhů rostlin a živočichů.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.
- Nadmořská výška: 1400-1500 m n. m.