Guatemala LA BOLSA

od Mlsnacava

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Mlsnacava
Země původu
Guatemala výběrová káva Guatemala
Region
Huehuetenango
Odrůda
Caturra, Bourbon
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Kakao, Maracuja, Malinový džem, Dužinové ovoce
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Výběrová káva Guatemala LA BOLSA ze slovenské pražírny Mlsnacava je charakteristická tóny malinového džemu, maracuji, kakaa a peckového ovoce.

Farmu La Bolsa koupil v roce 1958 Dr. Jorge Vides Molina. Z počátku se káva na farmě nepěstovala, ale Jorge se ji zde rozhodl vysadit jako komoditu s velkým potenciálem. Za jeho působení vyhrály kávy z farmy nespočet ocenění. V roce 2001 převzala vedení farmy Maria Elena de Ovalle, která pokračovala ve stejném duchu jako kdysi Dr. Molina a v roce 2002 se jeden lot umístil na druhém místě v nejprestižnější soutěži Cup of Excellence, kde dosáhl neuvěřitelného bodového ohodnocení 94,98 SCA bodů. Farma leží v údolí dvou hor, které zajišťují stabilní mikroklima. To, v kombinaci s půdou bohatou na vápník, vytváří perfektní podmínky pro pěstování kávy s hutným, sirupovým tělem a příjemnou aciditou. Veškerá činnost farmy je v souladu s ohledem na životní prostředí a kvalitu života všech zaměstnanců. La Bolsa zajišťuje celé komunitě přístup ke vzdělání a kvalitní lékařské péči, přesně tak, jak si Dr. Molina přál.  

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Proces u naturální metody se zdá být jednoduchý. Plody se utrhnou, položí se na slunce a suší se dokud nezmění barvu z červené na hnědou. Tato metoda je vhodná pro suché oblasti, kde slunce a teplo mohou vysušit semena uvnitř neporušené slupky. Vzhledem k tomu, že vyžaduje minimální investice, je metoda suchého procesu výchozí volbou i pro výrobu levné komoditní kávy. Ve vlhkých nebo mokrých oblastech je však neúspěšná. Pokud sušení neprobíhá dostatečně rychle, plody degradují, hnijí a nebo plesniví.

  • Nadmořská výška: 1400 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5371 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice