Výběrová káva Guatemala Isabelita z pražírny Candycane coffee s charakteristikou lesního ovoce, mléčné čokolády a mandlí.
Naše v pořadí druhá káva z Guatemaly je microlot odrůd Cattura, Pache a Chimeco z farmy Isabelita. Tuto farmu vlastní Ismar Isabel Martínez Sáenz, který už na 85% svého pozemku vysázel přes 1200 kávových keřů. O farmu se prvotřídně stará a se stejnou péči jako o keře přistupuje i ke zpracování. Káva se ihned po sběru loupe a suší jeden až dva dny. Následuje dvojí promývání, které zastavuje nežádoucí fermentaci a přispívá k čistotě výsledného šálku. Posledním krokem je sušení kávy, které trvá okolo sedmi dní a probíhá, jak je v Guatemale typické, na betonových “patios”.
Z šálku kávy z této krásné kávy tony lesního ovoce, čokoládovou sladkost a v dochutí mandle s karamelem.
- producent: Ismar Isabel Martínez
- oblast: Huehuetenango
- nadmořská výška: 1500 m. n. m.
- odrůdy: Cattura, Pache, Chimeco
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2018
- cuppingové skóre: 87