Výběrová káva Guatemala FEDECOGAGUA z řecké pražírny Kross Coffee Roasters je charakteristická tóny květin, červeného ovoce a mléčné čokolády.
Orlando Antulio pracuje spolu se svou ženou a synem Geslerem a pokračuje v rodinném odkazu pěstování vysoce kvalitní kávy v La Libertad. V roce 1985 začal jeho dědeček Javier pěstovat kávu na malém pozemku a v následujících letech pokračoval Orlandův otec, investoval do vylepšení jejich mokrého mlýna a koupil další pozemky, aby rozšířil jejich majetek.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1650 m n. m.