Výběrová káva Etiopie URAGA SAMI ze švédské pražírny Koppi je charakteristická tóny tmavých třešní, květin a ostružin.
Mycí stanice je ve vlastnictví Israel Degfa a má certifikaci Organic, RFA a UTZ. Israel Degfa je mladý obchodník v Etiopii s jistým a stálým zaměřením. Vlastní třináct mycích stanic a jednu farmu na jihu Etiopie. Během posledních let Izrael přesunul své zaměření od objemu ke kvalitě a prioritně pracuje na zlepšení kvality zpracování ve svých mycích stanicích.
Mnoho jeho mycích stanic je skvělých díky umístění, půdě a nadmořské výšce. V Uraze Izrael investoval do vyvýšených stolů pokrytých stínící konstrukcí, která umožňuje sušení kávy buď v plném stínu nebo v polostínu.
Pracovníci ručně procházejí třešně, aby vytřídili nezralé a přezrálé třešně, než se dají do výroby. Poté káva fermentuje ve vodě po dobu asi 48 hodin, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Káva je tříděna v mycích kanálech proudem vody, který kávu opět odděluje podle hustoty. Poté se namočí na 6–24 hodin do čerstvé, čisté vody, než se přesune na sušicí stoly a suší se na slunci asi 12 - 15 dní v závislosti na počasí na vyvýšených afrických postelích.
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.000 m.n.m.
- Producent: 3000 drobných farmářů v družstvu Uraga