Výběrová káva Etiopie URAGA z české pražírny JEDNO KAFE je charakteristická tóny malin, manga a pečeného zeleného čaje.
Etiopie Uraga, ke které má náš Kristián velmi osobní vztah, neboť farmu při své cestě po Etiopii navštívil. Jedná se o krásně komplexní kafe s lehce naturálním charakterem. V chuti dominují maliny, mango a pečený zelený čaj.
Uraga je woreda neboli oblast v zóně Guji v regionu Oromia a Raro je město v ní. Tato oblast je známá svým „zahradním“ stylem pěstování kávy, přičemž do této partie přispívá 674 pěstitelů v Raro Boda kebele. Farmy, které se nacházejí v nadmořské výšce 1 950–2 250 m n. m., těží z tmavě červené, bohaté a úrodné půdy. Pěstované stromy jsou směsí dědičných odrůd, jako jsou Wolisho a Dega, stejně jako Jimma Agricultural Research Center (JARC) vybrané odrůdy 74110 a 74112, dobře známé pro svou skvělou kvalitu poháru. Trvale vysoké nadmořské výšky Uragy, znamenají téměř bezkonkurenční potenciál kvality v zemi.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1950 - 2250 m n. m.