Výběrová káva Etiopie SIDAMO z nizozemské pražírny Zwarte Roes je charakteristická tóny čokolády, květin a citrusů.
Sidamo je nejproduktivnější region produkující kávu v Etiopii. Do roku roku 1995 to byla samostatná provincie. V současné době je oblast rozdělena na administrativní oblasti SNNPR, Somálsko a Oromia. Pěstitelské mikroregiony kávy Guji a Yirgacheffe se nacházejí také v Sidamo, ale jsou uváděny na trh pod jejich vlastním jménem. V Etiopii se kávovníky pěstují převážně v sadech, lesích, pololesích a plantážích. Přestože v této zemi není mnoho farem, je do produkce kávy zapojeno asi 15 miliónů lidí (od sběru po vývoz). Divoce rostoucí káva bývá obživou pro farmáře. Kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám prodávají jen pár měsíců v roce.
- Nadmořská výška: 1500 - 2200 m n. m.