Výběrová káva Etiopie SAMII NENSEBO z britské pražírny Round Hill Roastery je charakteristická tóny citronového sorbetu, vanilky a zeleného čaje.
Refisa je mycí stanice v oblasti West Arsi, hluboko na jihozápadě Etiopie na okraji pohoří Bale Mountain a Harenna Forest. Mycí stanici vlastní exportní společnost SNAP, která provozuje další tři mycí stanice v místní oblasti. Refisa pracuje s přibližně 400 farmáři, kteří denně doručují své třešně do mycí stanice ke zpracování. Fermentace trvá 72 hodin, káva se pak znovu třídí a pak se namočí v čisté vodě po dobu 2 hodin. Nakonec se na vyvýšených postelích suší na slunci a podrobuje se více třídění a čištění.
- Mycí stanice: Refisa
- Oblast: West Arsi
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1950 m n.m.
- Odrůda: Wolisho, Krume