Výběrová káva Etiopie KONGA AMEDERARO z pražírny Coffeelab je charakteristická tóny ostružin, rybízu a meruněk.
Region Yirgacheffe je považován za rodiště kávovníku. Je to mikroregion na jihu Etiopie, který spadá pod větší region Sidama. Název Konga nese káva po místním kmeni Konga Sede. V tomto lotu se nachází káva od přibližně 5000 farmářů a 10 zpracovatelských stanic. Většina káv pochází od malých farmářů, kteří vlastní kolem 0,7ha a proto se káva musí zpracovávat společně. Jedna stanice dokáže zpracovat přibližně 5 kontejnerů promytých káv a 4 kontejnery káv zpracovávaných suchou metodou. V daném regionu je průměrná roční produkce mezi 40 až 50 kontejnery.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1999 m n. m.