Výběrová káva Etiopie KOCHERE BELOYA z brněnské pražírny Rusty Nails Coffee Roasters je charakteristická tóny růží, citrusů a cukrové vaty.
Etiopská káva obvykle pochází od různých drobných zemědělců. Mustefa Abakeno je malý farmář z vesnice Abakeno, kterému se před rokem podařilo získat exportérskou licenci - sám si tedy může vybírat kupce a vidí, kam jeho káva dorazí. Jeho farma se rozkládá na 18 hektarech vysoko v horách Etiopské vysočiny poblíž městečka Agaro v regionu Jimma.
Anaerobní proces je podobný promytému zpracování, ale fermentace se provádí v plně uzavřených nádržích zbavených kyslíku. Jinými slovy, metody jsou stále poměrně experimentální, ale anaerobně zpracované kávy mají často divoké, neočekávané a komplexní příchutě. Kávové třešně také bývají v sudu často naložené s příměsí ovoce apod., díky čemuž ve výsledném šálku můžete objevovat nezvyklé chuťové tóny jako např. gumové medvídky, cukrovou vatu atp.
- Nadmořská výška: 1.720 m.n.m.
- Zpracování: Anaerobní - ORO Yeast Ferementation