Tato naturálně zpracovaná Etiopie z pražírny Koppi je z velmi oblíbené oblasti Guji. V chuti se tak můžete těšit na sladkou, čistou kávu s typickými tóny tropického ovoce, spolu s ovocem sušeným. Dopřejte si tuto ovocnou kávičku i vy.
Etiopie je známá jako kolébka kávovníků. Oblast nabízí ideální přírodní podmínky v podobě vysokých pohoří s vysokou nadmořskou výškou a perfektního klimatu. Etiopané jsou na svou kávu po právu pyšní a ne nadarmo svým původním odrůdám přezdívají Heirloom – v překladu dědictví. Tato káva pochází z farmy Biftu Gudina, která byla založena v roce 2012 a nachází se v oblasti Agaro – Goma (1900 – 2000 m n.m.) poblíž města Jimma v západní Etiopii. Již od počátků svého provozu na farmě používají ekologické rozvlákňovače, provádějí úpravu vody (a zlepšují její kvalitu) a rozvíjejí programy na školení farmářů a systémy sledovatelnosti – práce, která má velký přínos pro vytvoření udržitelnějšího a transparentnějšího světa kávy.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.