Ethiopia Idido vyniká svou bohatou chutí, sladkostí, komplexní aciditou s aromatem květin, karamelu a citrusů. Zanechává příjemný dojezd na jazyku. Roste v železité půdě, která jí dodává tu pravou chuť.
Etiopie je považovaná za kolébku lidského života ale i kávy. Odtud se káva vydala na svou dlouhou cestu do arabského světa a do Asie. Musela projít celý svět, aby nakonec dorazila až k nám.
Idido je stejnojmenná vesnice poblíž Yirgacheffe v jižní Etiopii. Místní půda má vysoký obsah železa, které má příznivý vliv na růst kávovníků. Pěstitelé navíc nepoužívají na svou úrodu žádná chemická hnojiva.
Zajímavé je, že celá polovina kávové produkce v Etiopii zůstává na domácím trhu, aby také ne, spotřebuje se tam nejvíce kávy ze všech zemí Afriky. Na jednoho Etiopana vychází zhruba 2,4 kila kávy. Pro obyvatele Etiopie není káva jen nápoj, je nedílnou součástí jejich životů. Na domácím trhu se prodává káva horší kvality, která nesplňuje podmínky pro export. A i přesto je cena této kávy vyšší než ta vývozní.