Výběrová káva Etiopie HAMASHO ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny citrusů, borůvek, vanilky, hroznů a černého čaje.
Hamasští farmáři žijí na hoře Bombe v Etiopii a pěstují kávu v nadmořské výšce 2 360 metrů. Vysoká nadmořská výška způsobuje delší dobu zrání kávových třešní, což se projevuje lepší a plnější chutí kávových zrn. Kávové třešně sbírají farmáři ručně, a to nejen kvůli obtížnému přístupu, ale také proto, aby se zajistilo, že se sklidí jen ty nejšťavnatější a nejzralejší třešně na větvi kávovníku.
Po sklizni putovala káva do slavné zpracovatelské stanice Daye Bensa. Zrna se zde zpracovávají mokrou cestou (promyté zpracování), během níž fermentují 36 hodin. Další fází bylo sušení na vyvýšených afrických postelích, které trvalo 9 až 12 dní a zrna byly v období silného slunečního svitu zakryty sítí. Jakmile zrno dosáhlo desetiprocentní vlhkosti, zbývalo už jen zvážit a zabalit výsledky dobře odvedené práce. Nás v pražírně Diamond's roastery okouzlila jemná a čistá chuť této kávy s chuťovým profilem citrusů, borůvek, vanilky, hroznů a černého čaje. Pokud jste milovníky promytých etiopských káv jako my, tuto lahodnou kávu si zamilujete.
- Nadmořská výška: 2360 m n. m.
- Sklízeň: 2/2022