Výběrová káva Etiopie HALO - espresso ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffee je charakteristická tóny mandarinek, citronu a ananasu s příjemným květinovým aroma.
Káva Halo Beriti pochází z jižní oblasti Etiopie, která je pro své jedinečné kávovníky známá po celém světě. Káva z Yirgacheffe, která se sklízí z původních etiopských odrůd a několika odrůd vyšlechtěných v zemědělském výzkumném středisku Jimma (ideálních pro svou vysokou nadmořskou výšku a ekologické podmínky oblasti), má výrazně ovocný a květinový chuťový profil, který si získal srdce mnoha kávomilů. V oblasti Halo Beriti žijí farmáři, kteří obdělávají půdu po celé generace a pěstují potravinářské plodiny a kávu, obvykle vedle sebe na stejných polích. Jeden ze dvou partnerů, kteří provozují stanici Halo Beriti - Abeyot Ageze - pochází z tohoto prostředí a sám vlastní malou kávovou farmu. Druhý společník - Mebrahtu Aynalem - pochází z oblasti marketingu kávy. Oba se setkali a brzy založili společnost Boledu Coffee, která nyní vlastní a spravuje zpracovatelskou stanici Halo Beriti.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Zrnka jsou po tomto procesu připravena na export.
- Zpracovatelská stanice: Halo Beriti washing station