Další ze série 'klasických etiopek'. Ovocný profil liči a meruňěk doplňují jemné, květinové tóny Earl Grey. V dochuti zase ucítíte sladkost karamelek. Káva je certifikována jako organická, což je uznáním místního know-how, které je ohleduplné k lidem a životnímu prostředí.
Vesnice Hangadhi se nachází několik kilometrů od města Shakisso v oblasti Guji. Společnost Guji Highland Coffee Plantation zde zřídila sušárnu s přibližně 40 africkými lůžky. Do sušárny svou kávu dováží zhruba 30 zemědělců, kteří obdělávají okolní pozemky. Jedná se o malé rodinné farmy o průměrné rozloze jen několika hektarů, které zemědělci s prastarým know-how obdělávají výhradně ručně. Káva se zde pěstuje v sadech s využitím polykulturních zemědělských systémů, v nichž se mísí fazole, zelí a enset. Tato poslední rostlina, které se kvůli jejímu tvaru říká také "falešný banán", zaujímá v zemědělském systému regionu důležité místo, protože její kořen se používá v základní stravě místních obyvatel.
V prosinci, kdy kávové třešně dosáhnou své zralosti, je ručně sbírají etiopští drobní pěstitelé. Po sklizni se úroda převáží do mycí stanice Gotiti, kde se kávové třešně ručně třídí. Poté se třešně ukládají na plastové plachty na vyvýšených lůžkách pro sušení kávy. V tomto bodě jsou třešně přemístěny na 15-20 cm silné vrstvy a poté se srolují do igelitu. V tomto okamžiku začíná prodloužená fermentace (nazývaná také - Pile up fermentation), která poskytuje další čas pro kvašení cukrů, čímž se obohacuje a zintenzivňuje potenciální chuť zrn. Kvašení trvá až 48-72 hodin v závislosti na počasí a teplotě třešní. Po ukončení fermentace se třešně suší na lůžkách po dobu deseti dnů. Nakonec se fazole roztřídí podle vad a později podle velikosti ve skladu mycích stanic. Poté se káva skladuje po dobu 1-2 měsíců. Poté se dodává zákazníkům v jutových pytlích.
- Nadmořská výška: 2 100 - 2 200 m n. m.
- Sklizeň: 11-12/2021