Výběrová káva Etiopie GUBETA z britské pražírny North Star Coffee Roasters je charakteristická tóny manga, černého rybízu, jasmínu, černého čaje, borůvek, ananasu, jahod, broskví a smetany.
Tato šarže pochází z hory Kayon v srdci Gudži na jihu Etiopie. Jedná se o 230 hektarový statek, což je neobvyklé, protože většinou jde o drobnou výrobu. Majitelem tohoto statku je Ato Esmael a jeho rodina, kterou založil v roce 2012 výhradně s cílem vyrábět kávu speciální kvality způsobem, který je společensky i ekologicky odpovědný. Sušení trvá mezi 12 a 22 dny a vyžaduje mnoho ručního otáčení třešní, aby se nezačali vytvářet plísně.
- Producent: Ato Esmael a jeho rodina
- Oblast: Guji, Oromia
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1900-2100 m n.m.
- Odrůda: Heirloom