Výběrová káva Etiopie Gigessa z pražírny Round Hill Roastery z Velké Británie je charakteristická tóny sladkých citrusů, bergamotu a medu.
Káva byla vypěstována v regionu Guji a zpracována v závodě Gigessa. Zpracovatelský závod Gigessa je ve vlastnictví Faysela Abdosha a vznikl v roce 2014. Závod nakupuje kávy lokálních farmářů z oblasti Danbi Uddo. Tito lokální farmáři mají malé, maximálen 1 hektarové farmy a se závodem Gigessa jejich spolupracuje něco kolem 850.
Promytá káva jak tato Etiopie Gigessa je fermentovaná 36-48 hodin, následně promývána 24 hodin a nakonec sušená 10-12 na etiopských postelích.
- Charakteristika: Sledké citrusy, med a bergamot
- Región: Guji
- Závod: Gigessa
- Nadmořská výška: 1900 m.n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Zpracování: Promyté