Etiopský poklad pro vaši kávovou chvilku - i tak by se dala popsat tahle výběrovka z Etiopie. Představte si kávu tak bohatou na chuť, že při prvním doušku objevíte třešňovou explozi, následovanou jemnými tóny jahod, fialek a vysokoprocentní tmavé čokolády. Takovou zážitkovou cestu vám nabídnou přímo tato zrnka, která jsou pražena na filtr i espresso (omni), což z nich činí univerzální volbu pro všechny kávové nadšence.
V srdci regionu Guji, v malebném Gerba v Oromii, naleznete farmu Shebery Shonory, pěstitelky kávy s více než 10letými zkušenostmi a nezměrnou vášní pro kávové zrnko. Její spolupráce se společností Buno General Trading, vedoucí k přímému vývozu její unikátní kávy, je zárukou nejvyšší kvality a skvělé chuti. Každá třešeň, která roste na těchto 4 hektarech, je výsledkem lásky a péče, kterou Shebera věnuje své práci, a to se odráží v každém šálku.
A co činí tuto kávu opravdu speciální? Je to metoda jejího zpracování. Přírodní metoda (neboli naturální), pro kterou se Shebera rozhodla, zdůrazňuje ovocné tóny v kávě a zachovává její čistý a autentický profil. V kombinaci s vysokou nadmořskou výškou (1900-2300 m n. m.), kde třešně zrají déle a pomalu, je tato káva pravým odrazem kvality a mistrovství svého původu. Kávová zrnka se po ručním sběru očistí o nečistot a následně se nechají fermentovat. Dalším (a posledním) zásadním krokem je i sušení zrnek, které probíhá na vyvýšených afrických postelích. Kávové třešně se suší do dosažení optimálního procenta vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.300 m n. m.
- Producentka: Shebera Shonora
- Sklizeň: Květen 2022