Výběrová káva Etiopie DHILGEE CHELBESA ORGANIC ze švédské pražírny Koppi je charakteristická tóny liči, růžového grepfruitu a parfému.
Chelbesa je největší oblastí pěstování kávy v regionu Gedeb woreda s celkovou plochou 1 240 hektarů kávových farem. Okolní vesnice Banko Gotiti, Chelchele a Halo produkují jednu z nejlepších káv v tomto regionu. Chelbesa získává většinu svých třešní od farmářů z okolních kopců. Cesta z farem trvá často až dvě hodiny a není jednoduché doručit třešně do zpracovatelské stanice. Třešně jsou sbírány ručně a místní farmáři začínají se sběrem třešní až v momentě, kdy dostanou znamení od Bohů. Jen tak prý zajistí, že třešně budou nejzralejší a plné chuti. Na stanici se třešně dále ručně třídí a zpracovávají klasickým promytým způsobem. Fermentace probíhá v betonových nádržích s vodou a tam se také oddělují zrna s menší densitou (nezralá nebo defektní). Ty plavou na hladině a jsou odstraněny. Zůstanou pouze hustší a tedy kvalitnější zrna. Sušení probíhá na afrických postelích po dobu 14 dní. Celý tento proces nám dává typickou čistou a komplexní chuť etiopské kávy.
- Producent: 303 drobných farmářů, Chelbesa Site 1
- Nadmořská výška: 1925 - 2110 m n. m.