Etiopie CHELBESA

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Yirgacheffe
Odrůda
Heirloom
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Květiny, Peckové ovoce
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Jasné květinové aroma kontrastuje s komplexními ovocnými tóny v šálku této Etiopie ze stanice Moplaco Yirgacheffe od pražírny La Cabra Coffee. Je tvořena z třešní nasbíraných v nedaleké vesnici Chelbesa.

Potenciál těchto třešní odhaluje tým společnosti Moplaco na stanici Yirgacheffe. Ta byla prvním mlýnem společnosti Moplaco, který před více než 20 lety začal v regionu zpracovávat naturální kávu. Zde byla také vyrobena první naturální káva, která získala ocenění "Taste of Harvest", což upevnilo záměr společnosti Moplaco inovovat a postupovat vpřed. Naturální kávy ze stanice společnosti Moplaco patří k těm nejelegantnějším. Jasný aromatický podpis kávy Yirgacheffe v podobě bílých květin a citrusů zůstává zachován, zatímco ovoce v šálku se zjemňuje směrem k dušeným peckovinám a zvýrazňuje se hluboká sladkost hnědého cukru.

Naturální neboli suché zpracování je tradiční postup, který se používá po generace. Při kontrolovaném a pečlivém zpracování mohou kávy zpracované suchou cestou přinést chuťové zážitky, které se u promytých káv nevyskytují, hluboké ovoce a květiny, obvykle s těžší chutí v ústech a nižší kyselostí. Třešně se nejprve roztřídí a poté se rozloží v tenkých vrstvách (2-6 cm) na vyvýšená sušící lůžka. Ty se téměř vždy používají u vysoce kvalitních naturálních káv, protože usnadňují proudění vzduchu kolem kávy při sušení a umožňují rovnoměrnější sušení. Je velmi důležité, aby se káva třídila velmi pečlivě již na začátku procesu sušení, protože všechny třešně rychle tmavnou a není možné oddělit nedozrálé a přezrálé třešně. Třešně se často obracejí, aby se zabránilo tvorbě plísní nebo nadměrné fermentaci, dokud nedosáhnou vlhkosti pod 20 % a vnější vrstva třešní se nezmenší a nezčerná. Tento proces trvá 2 až 4 týdny v závislosti na povětrnostních podmínkách.

  • Producent: Moplaco
  • Nadmořská výška: 2100 m n. m.
  • Sklizeň: leden 2023

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice